Ge tillbaka till naturen.

Vi älskar att spendera tid ute i naturen. Vi älskar det faktiskt så mycket att vi startade det här företaget, bara för att hjälpa andra människor att Get Out (komma ut) och uppleva naturen.

När vi startade Get Out, bestämde vi oss redan från början att vi skulle driva företaget utifrån två principer. Den första handlar om vad som händer här-och-nu (det kortsiktiga), medan den andra blickar mot horisonten (det långsiktiga). Låt oss förklara.

1. Res osynligt

Närhelst vi är ute i naturen, antingen på egna äventyr eller med en grupp på ett guidat äventyr, försöker vi sträva efter att resa osynligt. Det här är den första principen.

Att resa osynligt innebär att vi alltid strävar efter att lämna en lägerplats åtminstone i samma skick som den var när vi hittade den. Allra helst ska nästa person som kommer till platsen inte kunna se att en annan människa någonsin satt sin fot där. Det här innebär (bland annat):

  • Att ta med sig allt skräp tillbaka
  • Att vara försiktig med skog och natur så ingenting skadas
  • Att tänka efter hur, var och när man gör upp eld (aldrig direkt på klippan! det lämnar inte bara fula märken, men riskerar att skada klippan på ett sätt som aldrig kommer att läka igen)
  • Att "städa efter sig" (t.ex. flytta bort stenar som använts för att förankra tältet, eller stockar man nyttjat som sittplats)

Överlag så är det inte speciellt svårt. Oftast räcker det med en gnutta sunt förnuft, och att man tar en extra vända genom lägerplatsen innan man ger sig iväg för att kolla så man inte glömt något.

2. Ge tillbaka till naturen

Den andra principen handlar om hur vi kan göra en positiv skillnad för naturen och miljön på sikt. Men, även om vi vet hur man kan värna om naturen på ett väldigt handgripligt sätt (se princip 1 ovan), så finns det många andra där ute som har bättre koll på hur vi bäst tar hand om miljön för kommande generationer.

Det är därför vi, Get Out, har bestämt oss för att ge tillbaka 10% av vår vinst till naturen.

Varje år, i slutet av säsongen, väljer vi ut ett fåtal välrenommerade välgörenhetsorganisationer som får dela på vårt bidrag. Alla gäster vi har under säsongen erbjuds möjlighet att rösta på vilken organisation de vill stötta. När säsongen är över delar vi på pengarna efter hur ni, våra gäster, tillsammans har röstat.