Jobba hos oss!

Get Out Kayak letar alltid efter friluftsmänniskor med service-känsla, som vill dela med sig av sin kärlek för naturen med våra gäster och samtidigt ingå i ett härligt team. Nu rekryterar vi inför 2024!

Just nu håller vi på att sätta samman sommarens gäng av härliga friluftsförmågor inför sommarsäsongen 2024. Tillsammans ska vi erbjuda skärgårdens bästa friluftsupplevelser med kajak som färdmedel. Vi är ett ungt framåtlutat företag. Hos oss får du utmana dig själv och utvecklas samtidigt som du är med och formar och bygger Get Out Kayak. Vi hoppas att just du vill vara med i sommarens gäng!

Om Get Out Kayak

Get Out Kayak är ett nystartat företag inom naturturism baserat på Värmdö i Stockholms Skärgård och med kajakuppleveler i fokus. Vi erbjuder paketerbjudanden för inhemska och utländska turister att uppleva skärgården med kajak som färdmedel. Vi erbjuder även ”traditionell” kajakuthyrning. Genom vår systerorganisation The Kayak Trail erbjuder vi också guidade flerdagarsturer och olika paketupplevelser. Som kajakguide eller platschef på Get Out Kayak kommer du att arbeta med båda organisationerna.

 Vår gäst är alltid vårt huvudsakliga fokus och vi hjälper, utbildar, preppar och guidar våra gäster till naturupplevelser utöver det vanliga. Vi söker därför medarbetare med en naturlig känsla för service och ett genuint intresse att hjälpa gästerna till en härlig upplevelse. Förhoppningsvis är det just dig vi letar efter, och hos oss passar de flesta in, så även om du är osäker - hör av dig :)

Vem söker vi?

Du som trivs hos oss är troligen någon som tycker om att erbjuda människor härliga naturupplevelser. Lyckan i ögonen hos en gäst som kommer tillbaka efter en magisk kajaktur i skärgården kan man leva på länge. Du är medveten av vad som krävs av dig själv, och vilka förutsättningar som måste skapas gemensamt i teamet för att riktigt bra service ska kunna erbjudas våra gäster. Kanske har du tidigare säsongat och arbetat på restaurang, hotell, skiduthyrning eller med naturupplevelser av något slag. Kanske är du utbildad vildmarksguide eller håller på att utbilda dig just nu. Troligen gillar du klyschor som "det är inte kallt det är friskt" och "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder". Du trivs på vattnet och i skärgården och blir lika lycklig över den perfekta tältplatsen på en slät klippa som du blir arg när något skräpar ner eller inte visa respekt för naturen.

Om våra roller

Som kajakguide växlar du roll mellan att guida våra gäster på kajakturer, förbereda sällskap för självguidade turer, och mottagande av gäster på våra kajakcenter. Som kajakguide tar du ett helhetsansvar för gästerna som sträcker sig från planering och inköp av mat samt förberedelse av materiel och synkning med basmedarbetarna, till gästmottagande, guidning och avrundning, samt materielvård och klargörande av utrustning efter guidning. Guidningarna kan bestå av kortare dagsguidningar eller en längre flerdagsguidning. För självguidade turer och uthyrning så hjälper du gästerna med planering, förberedelse och kunskapsöverföring (t.ex. stöd i turplanering, kajaksäkerhet och grundläggande paddlingsteknik). För rollen som kajakguide krävs en examen/utbildning som vildmarksguide och/eller kajakinstruktör. Som kajakguide är du också behjälpig och delar din kunskap med övriga teamet för att organisationen som helhet ska kunna leverera högkvalitativa, säkra och härliga kajakupplevelser. 

Som baschef är du platschef för någon av våra kajakbaser. Det innebär att du tar hand om planering, förberedelse och utbildning av de gäster som ska skickas ut på vattnet , främst kajaksäkerhet och grundläggande paddlingsteknik (lugn vi lär dig), ansvarar för att det är ordning och reda på basen samt leder och fördelar arbetet för övriga som arbetar på basen. För baschefrollen söker vi dig som har tidigare erfarenhet från serviceyrken, gärna med viss ledarerfarenhet. Kanske har du en utbildning inom friluftsliv och/eller som guide/instruktör och/eller en allmän friluftskunskap/erfarenhet. Du måste dock inte ha tidigare kajak-vana eller vara guideutbildad även om det är meriterande.

Som basmedarbetare bistår du baschefen i arbetet med basen och tar helhetsansvar för basen när baschefen inte är där. Arbetsuppgifter varierar och kan exempelvis vara att ta emot gäster och introducera dem till kajakpaddling och friluftsliv, ge tips på de finaste platserna att paddla till och att hjälpa gäster med instruktioner, roderinställningar mm. I uppdraget ingår också att hjälpa till att hålla ordning och reda på basen, materielvård och annat förberedelsearbete. Som assisterande baschef har du viss erfarenhet inom serviceyrket. Kanske har du en pågående utbildning till vildmarksguide? Kanske har du arbetat som basassistent hos oss tidigare.

Undersäsongens gång finns det möjlighet att växa i rollen och det är inte ovanligt att basmedarbetare också får ta ansvar som baschef när ordinarie baschef ha lediga dagar eller semester.

Som basassistent hjälper du till med diverse arbetsuppgifter på våra kajakbaser såsom materielvård, packning av utrustning inför turer samt städning av kajaker. Du bistår också baschef och assisterande baschef i mottagandet av gäster som kommer och går, och det är därför viktigt att du är serviceinriktad och tycker om att hjälpa människor till härliga upplevelser. För denna roll krävs ingen tidigare erfarenhet.

Gör din praktik eller internship hos Get Out Kayak. Inom ramen för en pågående utbildning kan du som vill göra din praktik hos Get Out Kayak. Beroende på vad din erfarenhetsnivå är så ser praktiken olika ut. Om du är under guideutbildning så kan det innebära att få följa med som andreguide på tur, samt att skugga oss i ledningen under några dagar. Många kombinerar praktik med arbete som t.ex. assisterande baschef. Om du går på gymnasiet handlar det om service, gästmottagande och att lära sig de praktiska uppgifterna kopplade till våra kajakbaser. Vi tar även emot univeristetsstuderande för internship under sommaren, då främst inom företagsekonomi och/eller marknadsföring.

Vill du ha mer information om vad en praktik innebär? Skicka ett e-mail till jakob@getoutkayak.se.

När gäller det? 

 • Säsongsstart: 1 maj
 • Säsongsavslutning: 1 oktober
 • Typ av anställning: heltid, deltid eller på timbasis
 • Tidspersioder: Vi söker både personal för helsäsong (maj-sep) samt högsäsong (jun-aug).

Meriterande

Följande är meriterande vid ansökan till kajakguide, baschef och till assisterande baschef. Vi söker dig som:

 • Är genuint intresserad av att hjälpa människor ut i naturen med kajak och vill arbeta med ett team som sätter upplevelsen i centrum (servicekänsla)

 • Har en kärlek och respekt för naturen och tycker hållbarhet är viktigt

 • Har en positiv och handlingsorienterad personlighet

 • Är bra på att ta helhetsansvar för såväl gäster som för medarbetare och materiel

 • Är bekväm med att ha engelska som arbetsspråk

 • Har en pågående eller avslutad utbildning som vildmarksguide och/eller kajakinstruktör (för kajakguide) eller relevant erfarenhet inom naturturism/serviceyrke (för baschef/assisterande baschef)

 • Har ledarskapserfarenhet som hjälper dig leda och hålla samman din basgrupp (för kajakguide/baschef)

Vad vi erbjuder

Bli del av vårt team och få:

 • Härliga kollegor och en vacker arbetsplats i skärgårdsmiljö

 • Hjälpa gäster ut på härliga sommaräventyr och se glädjen i deras ögon när de kommer tillbaka efter sin tur! (Samt i övrigt stimulerande arbetsuppgifter!)

 • Låna kajaker och utrustning gratis och stick ut själv på lediga dagar

 • Roliga events som kick-off, utbildningar och after works

 • Hjälp att lösa boende om du behöver detta

Logistik och boende

Våra kajakbaser finns på Sollenkroka brygga och Stavsnäs gästhamn och har fastlandsförbindelse via väg med bussförbindelse från Stockholm. För medarbetare som inte bor i Stockholmsregionen finns viss möjlighet till subventionerat boende efter särskild överenskommelse. 

Ansökan

Deadline: 25 februari, men vi intervjuar löpande, så ansök nu direkt!
Ansök genom att skicka (1) några rader om dig själv och (2) ditt CV till jakob@getoutkayak.se. Skriv också vilken eller vilka roller du söker. Om du inte vet vilken roll som passar dig så diskuterar vi tillsammans vad som kan passa. Det är helt okej att skriva kort, vi ser fram emot att lära känna dig på en första intervju. Vi behandlar ansökningar löpande från slutet av januari, men sista ansökningsdag är söndag 25 februari. Inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt.

För mer information eller frågor, ring Jakob Rudberg (vd) på +4673 981 36 11 eller skicka ett e-mail. Mer information om Get Out Kayak finns här på vår hemsida sidan samt i sociala medier (@getoutkayak). För mer information om The Kayak Trail, se www.thekayaktrail.com.

Välkommen med din ansökan!