Jobba hos oss

Get Out Kayak söker medarbetare för sommaren 2022!

Just nu håller vi på att sätta samman sommarens gäng av härliga friluftsförmågor. Tillsammans ska vi erbjuda skärgårdens bästa friluftsupplevelser med kajak som färdmedel. Vi är ett ungt framåtlutat företag. Hos oss får du utmana dig själv och utvecklas samtidigt som du är med och formar och bygger Get Out Kayak. Vi hoppas att just du vill vara med i sommarens gäng!


Om Get Out Kayak

Get Out Kayak är ett nystartat företag inom naturturism baserat på Värmdö i Stockholms Skärgård och med kajakuppleveler i fokus. Vi erbjuder paketerbjudanden för inhemska och utländska turister att uppleva skärgården med kajak som färdmedel. Vi erbjuder även ”traditionell” kajakuthyrning. I sommar kommer vi även att erbjuda guidade flerdagarsturer.

Vem söker vi?

Du som trivs hos oss är troligen någon som tröttar ut dina vänner med berättelser om den där perfekta solnedgången på kajakturen, det pufftorra pudret på toppturen eller den crispa smaken på vattnet i den där jokken på vandringen. Du gillar klyschor som det är inte kallt det är friskt och det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Du trivs på vattnet och i skärgården och blir lika lycklig över den perfekta tältplatsen på en slät klippa som du blir arg när något skräpar ner eller eldar direkt på klipphällen. Vår gäst är alltid vårt huvudsakliga fokus och vi hjälper, utbildar, preppar och guidar våra gäster till naturupplevelser utöver det vanliga. Vi söker därför medarbetare med en naturlig känsla för service och ett genuint intresse att hjälpa gästerna till en härlig upplevelse.

Om våra roller:

Som baschef och kajakguide växlar du roll mellan att vara platschef för någon av våra kajakbaser, och kajakguide på våra guidade turer. Det innebär att du tar hand om planering, förberedelse och utbildning av de gäster som ska skickas ut på vattnet (främst kajaksäkerhet och grundläggande paddlingsteknik), ansvarar för att det är ordning och reda på basen samt leder och fördelar arbetet för övriga som arbetar på basen. Vid guidade turer tar du ett helhetsansvar för gästerna som ska guidas oavsett om det gäller en kort dagsguidning eller en längre flerdagsguidning. Som baschef har du en examen/utbildning som vildmarksguide och/eller kajakinstruktör.

Som ställföreträdande (stf.) baschef bistår du baschefen i arbetet med basen och tar helhetsansvar för basen när baschefen inte är där. Arbetsuppgifter varierar och kan exempelvis vara att hjälpa gäster med enklare instruktioner, roderinställningar mm, samt materielvård. Som stf. baschef har du viss erfarenhet inom naturturism/service yrken och/eller kajakinstruktörsutbildning. Kanske har du en pågående utbildning till vildmarksguide. Beroende på tidigare erfarenhet har du också möjlighet att delta som andre- eller tredjeguide på de guidade turerna.

Som basassistent hjälper du till med diverse arbetsuppgifter på våra kajakbaser såsom materielvård, packning av utrustning inför turer samt städning av kajaker. Du bistår också baschef och stf. baschef i mottagandet av gäster som kommer och går, och det är därför viktigt att du är serviceinriktad och tycker om att hjälpa människor till härliga upplevelser. 

Som praktikant får du som har en pågående utbildning inom naturturism möjlighet att testa på, och lära dig, vad det innebär att arbeta med friluftsliv och kajak. Praktiken är 2-3 veckor och under tidens gång har vi kunskapstillfällen där vi pratar om olika aspekter av att driva friluftsföretag. Praktik är ett bra första steg om man vill arbeta hos Get Out Kayak i fratiden, då vi ofta rekryterar bland de som varit praktikanter. Vill du ha mer information om vad en praktik innebär? Skicka ett e-mail till jakob@getoutkayak.se.

Följande är meriterande vid ansökan till baschef och st. baschef. Vi söker dig som:

  • Är genuint intresserad av att hjälpa människor ut i naturen med kajak (servicekänsla)
  • Har en kärlek och respekt för naturen och tycker hållbarhet är viktigt
  • Har en positiv och handlingsorienterad personlighet
  • Är bra på att ta helhetsansvar för såväl gäster som för medarbetare och materiel
  • Är bekväm med att ha engelska som arbetsspråk
  • Har en pågående eller avslutad utbildning som vildmarksguide och/eller kajakinstruktör
    (för baschef) eller relevant erfarenhet inom naturturism/serviceyrke (för basassistent)
  • Har ledarskapserfarenhet som hjälper dig leda och hålla samman din basgrupp (för baschef)

Vad vi erbjuder

Som anställd hos Get Out Kayak får du härliga kollegor, stimulerande variation i arbetsuppgifterna och en vacker arbetsplats i skärgårdsmiljö på någon av våra kajakbaser Bullandö marina, Stavsnäs gästhamn eller Sollenkroka brygga. Get Out Kayak är nystartat, vilket betyder att det ges möjlighet att vara med och bygga och utveckla vår organisation inte bara denna säsong utan kommande säsonger. Under säsongen genomför vi även en del roliga event och utbildningar för våra anställda.

Logistik och boende

Våra kajakbaser finns på Bullandö marina, Sollenkroka brygga och Stavsnäs gästhamn och har fastlandsförbindelse via väg med bussförbindelse från Stockholm, Slussen. Vid lång restid kan reseersättning diskuteras. För medarbetare som inte bor i Stockholmsregionen finns viss möjlighet till subventionerat boende efter särskilt överenskommelse. Det finns goda möjligheter till enklare övernattningar i (egen) Camper Van eller tält. Dusch/WC/bastu finns på några av våra baser.

Ansökan

Ansök genom att skicka en introduktion av dig själv (ca 0,5-1 A4) samt ett CV till jakob@getoutkayak.se. Vi behandlar ansökningar löpande från början av februari, men sista ansökningsdag är den 24 februari. Inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt.

För mer information eller frågor, ring Jakob Rudberg (vd) på 0739813611 eller skicka ett e-mail. Mer information om Get Out Kayak finns på www.getoutkayak.se samt sociala medier (@getoutkayak).

Välkommen med din ansökan!

Swedish